Cum reuseste otetul sa fie un ajutor de nadejde in curatenie?

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta marea majoritate a gospodinelor consta in lipsa de timp atunci cand vine vorba despre lupta impotriva petelor si a murdariei. De asemenea, acestei activitati nici produsele pe care le gasim in comert nu sunt deloc de ajutor, nefiind suficiente in procesul de indepartare a murdariei.

Asadar, o solutie extrem de populara, care vine cu un plus de eficienta, se remarca sub forma folosirii otetului in activitatea de curatenie a propriei locuinte si nu numai.

De ce este otetul un bun adjuvant al gospodinelor interesate de a-si curata casa intr-o maniera corespunzatoare? Ei bine, pe langa faptul ca este o solutie bio, otetul se dovedeste a fi extrem de folositor indiferent de pete.

Printre numeroasele intrebuintari ale otetului in gospodarie se remarca urmatoarele aspecte, pe care cu siguranta nu vreti sa le omiteti in dorinta de a beneficia de o casa cat mai curata si igienizata:

  • Otetul in indepartarea petelor de pe geamuri sau oglinzi: ce gospodina nu s-a confruntat pana acum cu problemele eterne ale petelor ce raman de-a lungul geamurilor sau a oglinzilor, chiar si dupa ce a petrecut timp indelungat curatarii lor? Asadar, daca apelati la o compozitie realizata din parti egale de otet si apa, pe care sa o pulverizati in locurile problematice veti reusi sa scapati eficient de orice pata cu care v-ati confruntat in trecut.
  • Curatarea hainelor: una dintre principalele neplaceri care apare atunci cand vine vorba de spalarea hainelor nu consta doar in indepartarea petelor ci si in decolorarea acestora ca urmare a actiunii detergentilor. In acest sens, otetul exceleaza inca o data, actionand eficient si reusind nu doar sa curete orice tip de murdarie ci si sa previna decolorarea tesaturilor, precum si reimprospatarea culorilor. Tot ce trebuie sa faceti in acest sens este sa adaugati o cupa de otet in masina de spalat inainte de a porni programul de spalare dorit. Nu trebuie sa va preocupati in privinta mirosului deoarece hainele spalate vor beneficia de un miros de curatenie si prospetime, exact asa cum va doriti.
  • Prevenirea sau indepartarea calcarului: unul dintre aspectele care in mod definitoriu nu trebuie omise atunci cand vine vorba despre procesul de curatenie, consta in indepartarea calcarului, care este notabil ca fiind un motiv principal in defectarea masinilor de spalat si nu numai. In acest sens, puteti apela la o combinatie de parti egale de otet alb si apa, care sa fie adaugata pe fiecare suprafata afectata de calcar. Lasand sa actioneze nu mai putin de 15 minute, veti observa usurinta cu care veti indeparta aceste depuneri.
  • Procesul de curatare si de igienizare al toaletei: ce gospodina nu se confrunta frecvent cu aceasta zona in activitatea de curatenie? Ei bine, intrucat toaleta este una din zonele in care microbii si bacteriile tind sa se adune constant, procesul de curatare si de igienizare a sa trebuie sa se realizeze intr-o maniera optima si eficienta. Asadar, otetul are un real succes in aceasta privinta, fiind exact mana de ajutor necesara.
  • Curatarea chiuvetei si a altor obiecte din inox: indiferent de munca sarguincioasa pe care o depuneti in curatarea chiuvetei, a cabinei de dus sau a unor alte obiecte realizate din inox, atunci cand acestea intra in contact cu apa calcaroasa vor rezulta numai pete. In acest sens, puteti folosi otetul ca o solutie extrem de rapida spre a indeparta orice murdarie prezenta, dar si pentru a igieniza pe deplin suprafetele dorite.
  • Eliminarea mirosurilor neplacute: indiferent daca sunteti fumator si obisnuiti sa fumati in una dintre incaperele din casa, sau pur si simplu observati ca frigiderul a prins un miros neplacut, de care nu mai reusiti sa scapati, otetul in combinatie cu apa, compozitie ce trebuie lasata sa isi faca efectul cateva ore, va reusi sa indeparteze eficient si rapid orice astfel de miros.
  • Otetul in curatarea si spalarea covoarelor: foarte multe gospodine sunt pe deplin constiente de riscul acumularii de acarieni in cadrul covoarelor din casa, insa evita curatarea acestora des deoarece considera ca in acest fel ar afecta tesaturile. Pentru a realiza intr-o maniera optima curatarea covoarelor, indiferent daca acestea au un fir lung si des sau scurt, puteti apela intotdeauna la otet, acesta reusind chiar sa reimprospateze si culorile produsului respectiv.

Asadar, daca aveti in vedere toate aspectele de mai sus, activitatea de curatenie nu mai este atat de problematica precum era in trecut, mai ales daca apelati la cea mai naturala solutie pe care o aveti oricand la indemana: otetul.

In cazul in care nu beneficiati de timpul necesar pentru aceasta si va doriti un adevarat ajutor, echipa noastra, cleanspot.ro, va sta mereu la dispozitie cu cele mai avantajoase solutii pentru a beneficia de o casa curata si igienizata!

Muncim din placere pentru o lume mai curata!

Clean Spot ne ofera de mai bine de un an si jumatate serviciile sale. De-a lungul acestui timp, angajatii Clean Spot au dat dovata de profesionalism, promtitudine si o capacitate mare de adaptare, iar echipa de management a companiei a preluat din grijile si preocuparile noastre pentru a ne ajuta sa asiguram servicii de calitate clientilor nostri de la Stejarii Country Club.

Cristina Enache
Facility Manager, Stejarii Country Club

Servicii Profesioniste de Curatenie

Apasa aici
Solicita oferta pe whatsapp
Ce serviciu de curatenie te-ar interesa?