Sfaturi esentiale pentru a-ti curata casa in cel mai eficient mod

Cu siguranta si dumneavoastra v-ati confruntat pana acum cu insuficienta din punctul de vedere al timpului, atunci cand vine vorba de curatenia intregii case. Mai ales daca lucrati zilnic si veniti epuizati de la locul de munca ori daca aveti si copii mici!

Care este solutia pentru toate aceste probleme? Nu trebuie sa fii clean addict ca sa iti mentii casa curata in fiecare zi, cu un minim de efort. Voi prezenta in continuare mici sfaturi, care tin de o buna organizare in ceea ce priveste o casa pe deplin curata, intr-un mod eficient.

  1. Profita de miraculoasele intrebuintari ale otetului

  Este un fapt bine cunoscut (mai ales in randul gospodinelor) ca otetul are asa numite “puteri miraculoase” in curatenie. De ce? Ei bine, prin proprietatile de care dispune, otetul, combinat cu apa in proportii egale, indeparteaza atat mirosurile neplacute, cat si petele care se scot foarte greu. De exemplu, daca ati patat fata de masa cu ulei sau cu vin rosu, un amestec egal dintre apa si otet va va ajuta intr-un timp foarte scurt sa faceti acea fata de masa sa arate ca recent cumparata.

  De asemenea, in cazul in care va confruntati cu acele mirosuri neplacute in baie, puteti opta pentru solutia eficienta care consta in lasarea peste noapte a unui bol cu otet si apa in camera respectiva si cu siguranta a doua zi puteti declara ca ati scapat cu succes de orice astfel de problema.

  O alta intrebuintare a otetului este in cazul petelor ce raman pe chiuvete, fiind de mare ajutor gospodinelor care nu reusesc cu absolut nicio solutie din comert sa le indeparteze.

  1. Bicarbonatul de sodiu- cel mai bun prieten al mamicilor

  Doar mamicile vor intelege ce inseamna sa lupti cu adevarat impotriva petelor. Atunci cand ai copii mici, este practic imposibil sa faci fata cu succes acestor probleme. Cu siguranta, micutii vor gasi intr-un moment de neatentie al parintilor ceva ciocolata, dulceata sau alte alimente, care lasa in urma pete dezastruoase.

  Desi poate nu va vine sa credeti, bicarbonatul de sodiu este cea mai buna solutie, alaturi de care veti castiga batalia cu petele greu de indepartat. Exista numeroase retete care va vor ghida pentru a folosi in cel mai eficient mod acest produs, pe care cu siguranta marea majoritate il aveti in casa.

  1. Nu uitati sa duceti gunoiul zilnic!

  Cu totii am trecut prin acea situatie in care nu stiam care este cauza mirosurilor nesuportabile in casa, iar apoi observam ca nu a mai fost dus gunoiul de ceva zile. Cel mai recomandat ar fi sa incercati sa includeti acest obicei in rutina zilnica (de exemplu atunci cand mergeti la serviciu, faceti un mic ocol si aruncati si gunoaiele menajere).

  1. Nu lasa niciodata vasele murdare sa se adune!

  Pe langa aspectul legat de oboseala celui care este desemnat cu spalarea vaselor murdare, adunarea acestora intr-un numar mare va favoriza cresterea germenilor si, totodata, va cauza mirosuri neplacute. Din acest motiv, este foarte recomandat pentru fiecare membru al familiei sa-si spele propriile vasele murdare, imediat dupa masa.

  1. Evita sa arunci resturi alimentare in chiuveta!

  Indiferent daca chiuveta dumneavoastra este dotata sau nu cu o sita de protectie, resturile de mancare tot vor ajunge in cadrul conductei. La un moment dat, acestea nu vor putea fi indepartate de fluxul de apa in totalitate, iar mirosul urat nu va intarzia sa apara. Din acest motiv, este indicat a se arunca resturile alimentare ori in vasul de toaleta, ori la gunoi.

  Asadar, curatarea eficienta a casei nu este imposibila si oricine poate respecta cele cinci reguli prezentate mai sus, asta pentru a se bucura de conditii de igiena optime cu minimum de efort.

Muncim din placere pentru o lume mai curata!

Clean Spot ne ofera de mai bine de un an si jumatate serviciile sale. De-a lungul acestui timp, angajatii Clean Spot au dat dovata de profesionalism, promtitudine si o capacitate mare de adaptare, iar echipa de management a companiei a preluat din grijile si preocuparile noastre pentru a ne ajuta sa asiguram servicii de calitate clientilor nostri de la Stejarii Country Club.

Cristina Enache
Facility Manager, Stejarii Country Club

Servicii Profesioniste de Curatenie

Apasa aici
Solicita oferta pe whatsapp
Ce serviciu de curatenie te-ar interesa?